Tänk alltid på att dataskärmens kulörer i regel inte överenstämmer med den riktiga färgen.
Åk ner till din lokala färghandlare och be att få titta på RAL skalans färgpalett när du har sett ut en färg som du tycker skulle bli bra.

Allt tryck eller dekaler kommer att försvinna under lackningen. På en del klingor får man med dekalen som tillbehör, i dessa fall spara denna så kan du montera dit denna efter lackeringen.

Om du har ett spö som du ska renovera så behöver du inte slipa bort all lack så det bara blir grafiten kvar. Om du gör det så finns möjligheten att du skadar grafiten och att spöt blir försvagat. Det enda som du behöver göra är att plocka bort alla ringar och lindningar samt vara nogrann med att få bortall lack runtomkring dessa. Tänk även på att slipa ner den tjocka lacken som brukar vara över dekalen precis framför det främre handtaget.

Handtag och rullfäste kan du ha kvar om du vill. Då kommer dessa att täckas över under lackningen. Jag kan även lägga på en matt lack om du vill behålla din orginalfärg på klingan. Detta kan vara ett alternativ om man renoverar spöt.

Jag kan inte lacka om bambuspön då den lack jag använder inte fäster på trä eller metall. Grafit eller glasfiberspön går bra i alla utföranden. Jag kan även erbjuda att lacka rullfästen i samband med att jag lackar klingan.